Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dilluns, 24 de juny del 2013

Escorpa de Roses al forn





Ingredients: (per a 4 persones)

1 escorpa de Roses grossa (1kg aproxomadament)
6 patates mitjanes.
3 cebes de Figueres grosses
sal  i pebre,
un gotet de vi blanc
oli d’oliva de Pau

Elaboració:

Primer de tot tallarem les patates a rodelles i la ceba a làmines primes i ho posarem a coure junt en una paella en abundant oli calent. Ja sabeu que si voleu anar més de pressa, posar-hi sal i tapar us ajudarà molt.
Quan les patates i la ceba han agafat una mica de color, les retirem i les posem de llit, en una safata de forn.
Tallem escorpa en quatre supremes i les marquen en una paella.
Un cop marcades, posem les supremes damunt  del llit de patata i ceba amanits amb sal i pebre.
Regueu el peix amb el vi blanc i un bon raig d'oli i poseu-lo al forn calent a 170º uns 20 minuts...

Vins: Terra Remota Camino, 11. Rosat. Terra Remota. D.O. Empordà. (12 €)
             Macizo, 11. Blanc. Vins del Massís. D.O. Catalunya. (16,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada