Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dissabte, 1 de juny del 2013

Tronc de lluç amb patata, ceba i arròs.


Recepta del llibre “El llibre dels Arrossos del 7 Portes” de Josep Lladonosa.

Avui dia molts restaurants han oblidat d'incorporar a les cartes algun plat que solucioni el problema dels comensals que, per la raó que sigui, l'estómac els exigeix una certa cura en la dieta. Entre els plats que atendrien aquesta necessitat dels clients cal esmentar, sens dubte, l'arròs. Tots recordem que, quan érem petits, els dies que teníem el cos una mica alterat ens donaven per menjar un plat d'arròs cuit només amb alls i una mica d'oli.
Però, a més de satisfer el problema del client convalescent, aquest plat té també la confiança del públic en general, que el demana adornat amb un altre ingredient. Així, sol reforçar-se amb alguna mena de peix, i es converteix doncs en un plat més sòlid i prestigiós. Al 7 Portes hi solem acoblar un tros del tronc del lluç, és a dir, de la part central, deixant-ne de banda la cua i la ventresca.

Ingredients per a 2 persones.

2 troncs de lluç de 300 g
80 g d'arròs
1 patata mitjana
½  ceba
4 dents d'all
3 cullerades soperes d'oli d’oliva
sal
¾  de l d'aigua  (aproximadament)

Elaboració

Posarem al foc un cassó d'alumini de poc diàmetre amb aigua. Hi afegirem l'oli, el tronc de lluç, la patata —tallada a làmines petites però fines—, la ceba —tallada en juliana, els alls i una mica de sal. Quan comenci a arrencar el bull, hi posem l'arròs i deixem que cogui amb força durant uns 20 minuts, remenant-ho de tant en tant. Aquesta llarga cocció forta farà que els grans d'arròs rebentin i, d'aquesta manera, resultaran més digestius. Tastarem la sal abans de retirar-ho del foc i en acabat ja ho podem servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada