Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dilluns, 21 d’octubre del 2013

Arròs al wok amb bledes i gambes.




Ingredients
per a 4 persones..

300 g. d’arròs  dels estanys de Pals
¼  de conill tallat a trossets.
¼ de pollastre tallat a trossets
200 g. de gambes fresques de Roses.
½  pebrot vermell.
2 tomàquets madurs
200 g. de mongeta tendra rodona
6 bledes grosses.
3 grans d’all.
farigola
1 cullerada de pebre vermell dolç,
safrà
oli d’oliva
sal i pebre negre
julivert

Elaboració.

Es trosseja el conill, el pollastre i les verdures,.
Es col·loca el wok en el foc amb un raig d'oli. En primer lloc hi saltegem les gambes i les reservem...
Salpebrem el conill i el pollastre i el fregim. Un cop fregit  s’hi afegeix l'all tallat a rodanxes fines i es sofregeix lleugerament, seguidament s’hi afegeix el pebrot tallat a daus i es sofregeix una estoneta.  A continuació s’hi afegeix la tomata pelada i tallada a daus, uns brins de farigola i el safrà. Un cop sofregit hi afegim les mongetes tendres i les bledes i el julivert picat. Es cobreix amb aigua calenta i ho deixem coure tot plegat uns 15 minuts..
Es mira el punt de sal i s’afegeix l’arròs i les gambes Ha de coure 15 minuts.
Un cop cuit es tapa el wok i es deixa reposar 5 minuts més.


Vi: Terra Remota Caminante, 11. Blanc. D.O. Empordà. (16,00 €) 
     Terra Remota Camino, 10.  Negre. D.O. Empordà. (15,00 €)

2 comentaris: