Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

divendres, 11 d’octubre del 2013

Ous de reig amb ou escalfat..


Ingredients: (per a 2 persones)

2 ous de gallina de pagès
300 g  d’ous de reig.
sal i pebre.
1 granet d’all
julivert
oli d’oliva verge d’Espolla.

Preparació.

Poseu una mica d’oli a la paella amb els ous de reig tallats a tires amples i els saltegeu. A continuació els saleu i empebreu,  i hi afegiu una mica d’all i julivert molt picadets i ho remeneu tot plegat durant un parell de minuts.
Per fer els ous escalfats  poseu paper film damunt una tassa, procurant que faci una mica de panxa on col·locareu l'ou; seguidament feu un farcellet unint les puntes del paper film i el lligueu amb un trosset de fil.
Seguidament, prepareu una olla amb aigua i sal i, quan bulli, ja podeu escaldar els farcellets. El més difícil és encertar el punt de cocció, ja que la clara ha de quedar presa i el rovell prou sucós,  entre 3 i 4 minuts és suficient.
Un cop cuits, només cal retirar el film transaparent. Aquesta tasca serà més fàcil si heu posat unes gotes d'oli dins el farcellet.
El plat es presenta amb els ous de reig i l’ou escalfat al damunt.

Vins: Finca Malaveïna, 09. Negre. Castillo de Perelada. D.O Empordà. (19,00 €)
         Amic Clos d'Agon, 11. Negre. Clos d'Agon-Mas Gil. D.O. Empordà. (13, 00 €)
         Terra Remota Camino, 10. Negre. Terra Remota. D.O. Empordà. (15,00 €)

1 comentari:

  1. Déu!!!! Aquest plat tan senzill i deliciós!!!!! És que ens l'hauríem de menjar de genolls! ÉS MENJAR DE DÉUS

    ResponElimina