Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Espaguetis a la Bolonyesa


Ingredients

300 g. d’espaguetis.
400 g. de carn  picada de bou.
150 g. de cansalada
50 g.de pastanaga
una fulla d'api
1  ceba
5 cullerades de salsa de tomàquet
5 cullerades de brou de carn
½ got de vi blanc
200 mil·lilitres de llet
formatge parmesà
llorer
oli d'oliva verge
sal i pebre

Preparació

Es talla  la cansalada  a daus i es posa en una olla de fang, sense més condiment, i, a foc lent, es deixa que deixi anar el greix i es posi cruixent.
S'afegeixen llavors la ceba, l'api i la pastanaga, molt picats, i es deixa que es daurin en el greix de la cansalada. Cal respectar els temps, lents, en els que hem de daurar les carns i les verdures, o el resultat no serà el mateix.
Quan les verdures estiguin gairebé transparents, s'afegeix la carn de bou, es puja la flama i es deixa coure uns quants minuts, remenant sovint. Quant comenci a enganxar-se una mica en el fons de l'olla, s'afegeix el vi blanc i es deixa que s'evapori.
Es dilueix la salsa de tomàquet en 5 cullerades de brou calent i s'afegeix a la carn. Es baixa el foc i es va afegint la llet a poc a poc, a intervals de 15 minuts. Es salpebra la salsa i es cou, remenant sovint, durant una mitja hora hora.
Mentre tant, posem aigua abundant a bullir en una olla grossa amb sal, un raig d’oli i dues fulles de llorer. Quan estiguin cuits els colem, els posem en el plat i al damunt hi posem la salsa bolonyesa amb una mica de formatge parmesà ratllat.

Vins: Morlanda Blanc, 11. Blanc. Viticultors del Priorat. (11,50 €)
          Amaren, 10. Blanc. Bodegas Amaren.  D.O. Rioja. (13,00 €)
          Guigal Cotes du Rhone Blanc, 2011. (17,00 €)


1 comentari: