Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

divendres, 4 d’octubre del 2013

Arròs del senyoret.




Aquest arròs s'anomena "del senyoret" perquè tots els ingredients estan nets i pelats. El client ho té tot fet, només ha de menjar. Aquesta recepta l'he apresa d'en Jaume Fàbrega.

Per a 3 persones.

Ingredients pel brou.

1 cap de rap mitjà.
2 cebes petites.
2 tomàquet petis
2 grans d'all
Julivert
pebre
oli d’oliva

Preparació.

A la cassola poseu a escalfar l'oli (que no fumegi) hi afegiu els alls, li doneu unes voltes i a continuació les cebes a quarts. Quan prenen aroma i color els tomàquets també a quarts. Tots els ingredients amb una mica de sal. Ofegueu-ho fins que desaparegui l'aigua dels tomàquets i tireu les closques de tot el marisc, que haureu pelat abans, donant voltes uns minuts, i després el cap i l’espina del rap i cobriu amb aigua. Manteniu el foc fort 20 minuts i 25 més  a foc mitjà. Coleu i reserveu.

Ingredients per l’arròs.

200 g  d'arròs
1 cua de rap mitjà
2 calamars mitjans
3 sípies petites
6 llagostins grossos.
6 escamarlans grossos
6 gambes grosses.
½ de musclos de roca.
2 tomàquets petits
2 cebes petites
sal
safrà
pebre vermell dolç

Preparació de l’arròs.

Poseu un bon raig d’oli a la cassola, quan estigui calent afegiu la sípia i el calamar nets i tallats a quadrats, doneu unes voltes, i espereu que deixin anar l'aigua, a  continuació afegiu la ceba molt finament picada. Quan comença agafar color i aroma, afegim els tomàquets picats, donant voltes i barrejant molt bé. Deixeu que el tomàquet es cuini, fins que desaparegui l'aigua. Seguidament afegiu-hi una culleradeta de  pebre vermell i remeneu una mica més.
Mentre tant haureu obert els musclos de roca i haureu llevat les cloves.
Afegiu el marisc pelat, el rap tallat a quadrets i els musclos,  deixant sofregir uns minutets, barrejant amb compte amb cullera de fusta.
Quan ja està al punt, pugeu el foc al màxim, tireiu-hi  l’arròs, ofegant-ho amb tots els ingredients 2 o 3 minuts i seguidament afegiu el brou de peix molt calent, el safrà i rectifiqueu de sal. Temps: 10 minuts fort i 5 mitjà.
Deixeu reposar 5 minuts tapat.
Podeu acompanyar el plat amb allioli.

Vins:  Mareny, 11. Blanc. Espelt Viticultors. D.O. Empordà. (6,65 €)
          Jose Pariente, 10. Blanc. Verdejo. D.O. Rueda. (14,00 €)
          Belondrade y Lurton, 10. Blanc. Verdejo. D.O. Rueda. (23,00 €)
          Jean Leon Petit Chardonnay, 11. Blanc. D.O. Penedès. (11,00 €)

5 comentaris:

  1. Sempre m'ha fet gràcia el nom d'aquest arròs. Realment, queda espectacular, el teu. Petons

    ResponElimina
  2. deu sortir caret aquest arròs del senyoret, oi???????????????

    ResponElimina
  3. Força caret...
    Però els senyorets ja se'l poden pagar....

    ResponElimina
  4. A mi es el que més m'agrada, no solament per lo bo que surt sino perqué despres no has de recollir cloves

    ResponElimina