Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

divendres, 8 de novembre del 2013

Peix fresc de Roses a la planxa.





El restaurant Cal Campaner de Roses és reconegut com un dels millors restaurants de Catalunya on es pot menjar peix fresc de Roses a la planxa.
En Joan Romero,  cuiner de Cal Campaner, em va explicar com es fa per cuinar el peix a la planxa...
Els millors peixos per fer a la panxa són els de carn dura, com la lluerna, el garneu, l’escorpa, el rap, el gall, el roger, el negrito, la tonyina...
Es molt important que la planxa sigui gruixuda ja que ha de mantenir la temperatura ben alta, que, per anar bé, ha d’arribar als 300 ºC.
Les millors són les planxes de crom i les de ferro colat...
La planxa de Cal Campaner és de crom i té 3 cm. de gruix.

Ingredients (per a 2 persones)

1 lluerna de ¾ de kg.
oli de gira-sol.
oli d'oliva d'Espolla.
sal

Elaboració.

Netegeu la lluerna, la talleu en trossos mitjans i la saleu.
Poseu la planxa al foc. Quan la planxa arribi als 300 º C,
  hi poseu la lluerna coure amb un raig d’oli de gira-sol. L'heu de coure pels dos costats. 
Un cop cuita, poseu la lluerna en una safata, l’amaniu amb un bon raig d’oli d’oliva d’Espolla, i ja podeu servir.

Vins: Sinols, 11. Rosat. Empordàlia. D.O. Empordà. (4,15 €) 
         Veranza, 11. Rosat. Nuviana. V.T. Valle del Cinca. (4,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada