Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 17 de desembre del 2013

Escudella i carn d’olla de Can Bonada


Ingredients.

¾ quilo de carn de bou,
un os de porc,
½  gallina
1 pedrer de gallina.
200 gr. de cansalada.
mitja col
¼ de quilo de naps
¼ de quilo de carn picada de vedella
2 ous
pa ratllat
1 gra d’all
julivert.
pastanagues
cigrons
patates
400 gr. de galets..

Elaboració.

Tires aigua en una olla fins que s’ompli les dues terceres parts, i quan bulli hi afegeixes per cada tres porrons d’aigua, mig quilo de carn de bou, la gallina i el pedrer i un os de porc, els cigrons i la sal corresponent; però fent-ho amb compte per no interrompre el bull.
Al cap d’una hora de bullir  amb vivesa, hi afegeixes cansalada, i ho deixaràs coure tot per espai de  dues o més hores, escumant l’olla de tant en tant, i afegint-hi una mica d’aigua calenta per compensar les pèrdues de l’ebullició.
Les patates les tiraràs a l’olla una hora abans de servir el plat.
També pots tirar-hi cols, naps.
Per fer la pilota barreges la carn picada, el pa ratllat, l’ou, l’all i el julivert picats, tot pastat i enfarinat després per donar-li forma.
Amb el brou fas una escudella de galets  i la resta  és la carn d’olla que la poses en un plata gran i la serveixes a la taula.

Vins: Pie Franco, 06. Negre. Prd. Vitícola Casa Castillo. D.O. Jumilla. (31,00 €) 
         Font de la Figuera, 09. Negre. Clos Figueras. D.O. Priorat. (24,00 €)


1 comentari:

  1. Gràcies per mostrar-me el teu portal i gràcies pels teus consells culinaris. Sembla molt complet. Procuraré mirar-ho més.

    Ens veiem!!!

    ResponElimina