Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dissabte, 14 de desembre del 2013

Estofat de calamars


Ingredients.

300 g. de caps, potes i ales de calamar.
300 g,  de patates monalissa,
1 ceba mitjana.
1 tomàquet madur.
2 grans d’all.
uns brins de safrà.
oli d’oliva.
1 copeta de vi ranci.
1 fulla  de llorer.
farigola.
sal.

Elaboració.

En una cassola amb l'oli sofregiu-hi els alla, un cop rossos, retireu. En el mateix oli tireu-hi la ceba tallada molt fina; a mig sofregir afegiu-hi els caps, potes i ales de calamar i ho saleu.
Deixeu-ho sofregir tot junt. Quan la ceba sigui rossa afegiu-hi el tomàquet matxucat ben fi. Deixeu que el sofregit es concentri.
Tot seguit hi afegiu les patates tallades a trossos regulars el llorer i la farigola. Mulleu amb aigua o brou de peix i ho deixeu coure tot junt.
A mitja cocció tireu-hi una picada de safrà i els alls fregits, deixatada amb el vi ranci. Tasteu de sal i deixeu-ho coure fins que els calamars i les patates siguin tous.

Vi. Masia Carreras, 10. Blanc. Celler Martí Fabra. (12 €) 
      Pétalos del Bierzo, 11. Negre. Descendientes de J. Palacios. D.O. Bierzo. (13,50 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada