Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 16 de gener del 2013

Flam d'ou amb nata.



Ingredients.
(per fer 6 flams)

6 flameres d'alumini
100 g de sucre granulat
115 g de sucre blanc
60 ml d'aigua
2 ous i 4 rovells (6 ous)
5 gotes d'essència de vainilla
1/2 l. de llet sencera
canyella en rama
pell de 1/2 llimona
1/4 de litre de nata per muntar.

Elaboració.

Prepareu un caramel ros amb els 100 g de sucre i l'aigua. Ha de quedar moreno.   Un cop fet el poseu el caramel a la base dels motlles i deixeu que es refredi del tot.
Bateu la resta del sucre amb els ous, els rovells i les gotes d'essència de vainilla en un bol fins que aconseguiu una crema homogènia.
Poseu al foc un cassó amb la llet, la pell de llimona i la canyella, i feu-ho bullir a foc lent.
Quan la llet s'hagi refredat una mica, aneu-la incorporant lentament a la base d'ous i sucre a través d'un colador i sense deixar de batre.
Un cop ho tenim ben barrejat, ho tornem a colar abocant-ho a una gerra. D'aquesta gerra, aboquem a les flameres.
Prepareu una safata amb la mateixa profunditat que les flameres que pugui anar al forn, i poseu-hi les flameres.
Ompliu d'aigua freda la safata fins a la meitat de l'alçada de les flameres, i poseu-ho al forn uns 50 minuts a 170º C.
Deixeu-los refredar a la nevera tota la nit.
Abans de servir munteu la nata a mà o amb la Termomix.

Vi: Nus, 10. Vi dolç. Viticultors Mas d’en Gil (Priorat). 23 €.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada