Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dissabte, 12 de gener del 2013

Rostit de pollastre i botifarres amb naps de Capmany.


 
Ingredients...

1 pollastre de pagès de 2 kg..
6 botifarres de carn cua de porc duroc.
1 kg. de naps negres de Capmany.
3 cabeces d’alls.
una copa de conyac.
dues fulles de llorer  i uns brins de farigola..
sal i pebre.
2 tomàquets madurs.
oli d’oliva verge.

Elaboració..

En una paella amb oli es fregeixen les botifarres i es reserven..
En la mateixa paella es fregeix el pollastre tallat a trossos petits salat i empebrat....
Un cop fregits els talls de pollastre es posen en un cassola de ferro amb l'oli amb que els hem fregit
A la cassola s’hi afegeixen les tres cabeces d’alls senceres, el llorer i la farigola i es remena ben remenat...
A continuació s'hi posa la copa de conyac i es tapa la cassola...
Es posa a rostir a foc suau i es va remenant de tant en tant....
A cap d’una hora i mitja s’hi afegeixen les botifarres  i els tomàquets rallats....
Es remena ben remenat i es deixa rostir una hora més, (sempre a foc suau)..
Si veieu que el rostit queda sec, hi podeu afegir una mica d’aigua...
Entretant peleu, bulliu, enfarineu i fregiu els naps.
Afegiu-los a la cassola mitja hora abans d’acabar la cocció,

Vi: Laurona, 07. Negre. Celler Laurona. (13.50 €)  
      Emilio Moro, 09 Negre. Bodegas Emilio Moro. (18,00 €)
      Viña Tondonia, 96. Negre. R. López de Heredia. (20,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada