Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 16 de gener del 2013

Fricassé d'Apici.



Recepta del llibre “De Re Coquinaria”, de Marc Gavi Apici (S. I d.C)

Ingredients,

carn de vedella o de porc.
sal i pebre.
ligústic
júncia
comí
garum
vi de panses

Elaboració.

Desosses la carn, l'enrotlles i la fiques al forn. La cous una mica, la treus, l’enfiles en un ast i la poses a foc lent sobre una graella perquè absorbeixi el seu propi suc i vagi quedant seca, anant amb compte que no es cremi.
Mol pebre, ligústic, júncia i comí i lliga-ho amb garum i vi de panses. Col·loca els talls de carn a l'olla amb aquesta salsa.
Quan estiguin cuits, els treus, els deixes sense brou i els serveixes amb una mica de pebre.
Si la carn fos greixosa, treu-li la pell quan la poses a l’ast. També pots fer fricassé d'aquesta manera amb ventre de porc o de vedella,

Vins: Sinols Antima, 04. Negre. Empordàlia. (20.00 €)

          Scala Dei Prior, 09. Negre. Cellers Scala Dei. (16.00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada