Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

divendres, 31 de maig del 2013

Arròs suau de rap, carxofes i puntes d’espàrrec.


Ingredients (per a 2 persones)

200 g d'arròs carnaroli.
1 cua de rap de 400 grams.
4 carxofes.
1 ceba tendra.
3  alls tendres.
1 tomàquet petit
1 pastanaga
1 porro
1 branca d’api
julivert abundant,.
oli d'oliva d'Espolla.
uns brins de safrà.
sal i pebre.

Elaboració.

Preparem un brou amb l’espina de la cua del rap,  la pastanaga, el porro i  la branca d’api
Es posen a sofregir poca estona els alls tendres tallats a rodanxes , ja que es tracta de fer el sofregit ben suau, a continuació s'hi posa la ceba tallada ben fina en juliana. Es sofregeix  una mica... no gaire..  A continuació s’hi afegeix el tomàquet pelat i tallat a daus i una mica de farigola per matar l’acidesa., i es fa un gira-i-tomba.
Seguidament s'hi afegeixen les carxofes i les puntes d’espàrrec tallades fines.
A continuació si afegeix el rap tallat a trossos mitjans.
Seguidament s'hi posa l'arròs i el safrà i es barreja tot plegat durant un parell de minuts.
A continuació s'hi posa el brou bullent ..
Quan falten cinc minuts per acabar de coure l'arròs, s'hi posa un bon grapat de julivert picat..
El temps de cocció és de 15 minuts.
Un cop apagat el foc es tapa la cassola i es deixa reposar 5 minuts més.

Vi. Sinols 11. Rosat.  Empordàlia.  (4,15 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada