Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

diumenge, 4 d’agost del 2013

Arròs de rossinyols i bacallà.



Ingredients (per a 4 persones)

400 g. de bacallà dessalat.

350 g. de rossinyols.
350 g. d’arròs carnaroli, bomba o rodó perlat del Pals..
2 tomàquets mitjanets.
½  pebrot vermell.
½  pebrot verd.
4 grans d’alls.
una culleradeta de pebre vermell dolç.
julivert abundant
oli d’oliva verge.
farina
farigola
sal i pebre.

Elaboració.


Poseu un raig d’oli a la cassola, enfarineu el bacallà, el fregiu i el reserveu.

En el mateix oli hi sofregiu els pebrots tallats a daus petits…
A continuació hi afegiu els tomàquets pelats  i picadets i una mica de farigola per matar l’acidesa.
Quan la tomata està una mica sofregida hi afegiu el pebre vermell..
Quan teniu el sofregit una mica fet, hi afegiu els rorrinyols i els deixeu coure fins que perdin l’aigua. Els saleu i emprebreu i hi afeigiu l’all i el julivert picats…
Remenuu un parell de minuts, hi afegiu el bacallà i l’esmicoleu amb la cullera de fusta.
Hi afegiu l’arròs i ho remeneu una mica tot plegat..
A continuació hi poseu l’aigua bullent.
L’arròs ha de bullir 10 minuts a foc fort i 3 minuts a foc mitjà.
Quan falten cinc minuts per acabar de coure  tasteu i rectifiqueu de sal.
Un cop cuit l’arròs, el tapeu amb paper d’alumini i el deixu reposar cinc minuts més. 

Vins. Serrasagué Rosat-T, 11. Rosat. Celler Marià Pagès. (4,00 €)

          Hiriart, 11. Rosat. Agrícola Cigaleña. D.O. Cigales. (5,50 €)

3 comentaris: