Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 10 de setembre del 2013

Arròs d’esquirol de Can Bonada.



Aquesta és una adaptació d’una de les receptes de la Cuina dels Bonada. Donat que l’esquirol és un animal protegit i està prohibida la seva cacera, l’he feta amb conillet.


http://bonada.com/

Ingredients:

300 g. d’arròs de l’Avi Trias de Pals.
100 g. de pèsols, (poden ser congelats)
1 pebrot verd
1 ceba tendra.
I tomàquet madur
2 ceps mitjans.
100 g. de costelló de porc.
1 conillet.
30 g. de pinyons torrats.
1 gra d‘alll
julivert
oli d’oliva verge.
sal i pebre

Preparació:

Poseu una cassola al foc amb oli i sofregiu-hi els trossos de conillet i el costelló de porc trossejat que prèviament haureu salat i empebrat.
Retireu la carn cuita i guardeu el fetge del conillet a part.
En el mateix oli fregiu-hi la ceba ben picada a foc mig fins que quedi ben daurada.
Quan la ceba hagi agafat un bonic color hi poseu el tomàquet, el pebrot i els pinyons torrats. Coeu fins que el sofregit estigui en el seu punt.
Netegeu els ceps, els escaldeu amb aigua ben calenta i els talleu a làmines.
Afegiu al sofregit  la carn cuita, els pèsols, els ceps i l’arròs. Sofregiu-ho tot un parell de minuts i poseu-hi l’aigua bullent necessària i la sal.
Prepareu una picada amb el fetge, el gra d’all, el julivert i un quants pinyons torrats. Desfeu la picada amb aigua calenta i l’afegiu a l’arròs.
Deixeu coure el conjunt durant 15 minuts i deixeu reposar fora del foc 3 ó 4 minuts més amb la cassola tapada.

Vins: Vinya Escudé Merlot Rosat, 10. D.O. Penedés. (7,00 €)
         Pétalos del Bierzo, 11. Negre. Herederos de J. Palacios. D.O Bierzo. (13,50 €) 
         Parxet. Cava brut. D.O. Cava. (8,50 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada