Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dilluns, 2 de setembre del 2013

Guisat de xai i rovellons.




Aquest plat l’he après del receptari de cuina monàstica de Fra Joan Badia, cuiner del Monestir de Poblet.

Ingredients.

1 espatlla de xai,
½ quilo de rovellons,
2 cebes tendres,
2 grans d'all,
1 copeta de vi ranci,
½ got de brou o d’aigua
farina,
salsa de tomàquet,
julivert, llorer,
farigola,
pebre, oli, sal.

Preparació

Es talla la carn a trossos grans, s'assaona amb sal i pebre al gust i s'arrebossa en farina abans de fregir en una cassola amb una mica d'oli calent. Ja daurat el xai, s'incorporen les cebes picades i un ramet d'herbes fet amb julivert, llorer i farigola. S'ofega tot a foc lent i, quan la ceba estigui tendra, s'agreguen tres cullerades de salsa de tomàquet, un got gran de Jerez i una copa petita de brou o aigua, deixeu-ho coure tot junt fins que la salsa redueixi.
A part, es netegen els rovellons, se salten en una mica d'oli i s'empolvoren amb els alls i una mica de julivert picats. Es remouen una mica i s'afegeixen a la cassola amb el xai, es comprova el punt de sal i es deixa coure fins que la carn estigui tendra.
La carn estarà feta quan comenci a separar-se de  l'os amb facilitat. Arribat el punt, es passa el guisat a una font i se serveix molt calent.

Vins: Ysios, 06. Negre. Bodegas Ysios. D.O. Rioja. (18,00 €)
          Dido, 10. Negre. Venus la Universal. D.O. Montsant. (12,80  €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada