Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dijous, 26 de setembre del 2013

Espaguetis al pesto.



Ingredients per a 4 persones

300 g. d'espaguetis

150 ml. d'oli d'oliva verge 
60 g de formatge Grana Padano o parmesà Regiano ratllat
50 g de pinyons
10 fulles d'alfàbrega
½  gra d'all 
2 fulles de llorer
sal gruixuda marina

Elaboració.


Posem a aigua abundant a bullir en una olla grossa amb sal un raig d’oli i dues fulles de llorer. Quan estiguin cuits els colem.

Mestre els espaguetis es couen, posem en un morter els pinyons (poden estar prèviament daurats en una paella), amb uns grans de sal gruixuda marina, les fulles d'alfàbrega i l'all. Piquem i afegim l'oli d'oliva i ho remenem. A continuació hi incorporem el formatge ratllat i tornem a picar tot el conjunt.
Posem el espaguetis al plats, quatre cullerades de pesto al damunt i decorem amb una mica de formatge ratllat.

Vins: Morlanda Blanc, 11. Blanc. Viticultors del Priorat. (11,50 €)

         Amaren, 10. Blanc. Bodegas Amaren.  D.O. Rioja. (13,00 €)
         Guigal Cotes du Rhone Blanc, 2011. (17,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada