Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dissabte, 14 de setembre del 2013

Bacallà a la graella amb mussolina d’all i pebrot vermell.




Aquest plat és una variant de l’emblemàtica recepta de Josep Mercader “Bacallà a la graella amb mussolina d’all”

Ingredients (per a 4 persones,)

600 g. de bacallà salat          
4 cabeces d'all
1 pebrot vermell petit.
1 litre d'oli
400 g de bledes.
1 ou per la maionesa.
sal, pebre.
una fulla de llorer.
vinagre o unes gotes de llimona.

Elaboració.

Dessalem el bacallà durant tres dies, amb aigua que canviarem cada dia. Després el tindrem encara durant un un parell d’hores en oli, amb dos grans d'all i una fulla de llorer.
Per fer la mussolina d'all posem al forn els alls fins que siguin cuits.  Posem el pebrot vemell a escalivar a la brasa. Muntem després una maionesa una mica espessa amb els grans d'all cuits i el pebrot escalivat i la  guardem a la nevera.
Bullim les bledes netes i tallades durant 15 minuts i les ben escorrem.
Coem el bacallà a la brasa i mentrestant saltem les bledes que li faran de llit. Posem una capa de bledes en un plat que pugui anar al forn i a sobre el bacallà. Per sobre tirem a poc a poc la mussolina d'all i pebrot que ho cobreixi bé i ho posem a gratinar fins que quedi ben daurat.

Vins:  Cap de Creus Corall 11. Negre. Joan Sardà.  (6.95 €)
           Clos Mustardó, 08. Blanc. Joan Ametller. (10.00 €)
           Predicador, 11. Blanc. Benjamin Romeo. (19.00 €)
           Viernes, 11. Negre. Bodegas Godelia. (6.00 €) 
           Regina Expresión, 09. Negre. Bodegas Regina Viarum. (15,00 €)

2 comentaris:

  1. Caram, Salvi!! Es menja sense gana, aquest bacallà!! I les bledes que li fan de llit són un encert, sempre les desprestigiem i a mi m'hi agraden més que els espinacs i tot, segons com!! I quina mussolina que t'ha quedat, mareta!! Boníssim plat, trobo. Petons

    ResponElimina