Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 13 de març del 2013

Arròs cremós amb calçots, carxofes i bacallà..


Ingredients

150 g. d’arròs carnaroli.
2 carxofes
3 calçots
200 g. de morro de bacallà
1 porro.
1 pastanaga.
2 alls tendres
1 tomata mitjana.
uns brins de safrà.
uns brins de farigola.
julivert
oli de l’Empordà 
sal

Elaboració


Tallem les pastanagues, els porros i les tiges de les carxofes ben finetes. Tot seguit, ho sofregim fins que quedi ben torrat, ho posem en una olla amb 1 litre d’aigua i ho deixem bullir durant mitja hora. Reservem el brou.
Tallem en morro de bacallà en quatre trossos, l’enfarinem, el fregim i el reservem.
Per fer l’arròs comencem pelant, netejant i tallant els calçots per la meitat, , pelem les carxofes i les tallem finetes.
Agafem una paella antiadherent i hi posem un bon raig d’oli, piquem els alls tendres i els posem a sofregir,  al cap d’una estona hi afegim la tomata pelada i tallada a quadradets amb un brins de farigola per matar l’acidesa i ho deixem sofregir una estoneta.
Seguidament hi posem els calçots, les carxofes i l’arròs, donem unes quantes voltes i hi afegim tot seguit el brou vegetal, que el tindrem calent i els brins de safrà.
Durant un quart d’hora anirem remenant i afegint brou a mesura que l’arròs el consumeixi. Quan quedin 7 minuts, hi posarem el bacallà i el julivert ben picat.
Quan l’arròs estigui cuit, el tapem i deixem reposar cinc minuts.. (El temps de cocció de l’arròs carnaroli és de 15 minuts)

Vins. Hiriart, 12. Rosat. Agícola Cigaleña. D.O. Cigales. (5,85 €)
         Castell de Raimat Chardonnay, 11. Blanc. D.O. Costers del Segre. (6,60 €)

         Gramona Imperial, 07. Cava. Gramona. D.O. Cava. 15,00 €)
         Rimarts Brut Nature, 08. Cava. Rimarts Cava. D.O. Cava. (12,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada