Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dissabte, 16 de març del 2013

Paellada de tords a l'empordanesa.

 

Quan jo era petit, el meu pare, que era pagès, quan arribava l’hivern parava ballestes i tornava de treballar amb el sarró ple de tords...
La meva mare els plomava i els netejava i en feia una “paellada”..  Per nosaltres era festa major..
Us adjunto la recepta de la meva mare.

Ingredients per a dues persones:

6 tords plomats i nets.
una cabeça d’alls.
12 olives kalamata
tres tires de cansalada.
2 patates kennebec
2 tomates de penjar
oli d’oliva de l’Empordà.
50 g. de greix de pernil de pota negra.
farigola
sal i pebre.

Elaboració.

Poseu oli abundant a escalfar en una paella, a continuació afegiu-hi la cansalada tallada a tires i el greix de pernil tallat a tires ben fines..
Quan el greix del pernil s’hagi fos, hi afegiu els alls sencers i els fregiu una estoneta..
A continuació hi poseu els tords salats i empebrats partits per la meitat, la farigola, les patates tallades fines i les olives kalamata senceres.
Aneu–ho fregint tot plegat, girant els tords de tant en tant.. (amb mitja hora en tindreu prou.)
Quan falten 10 minuts hi afegiu les dues tomates de penjar partides per la meitat.

Vins:  Losada, 07. Negre. Losada Vinos de Finca. D.O. Bierzo. (14,50 €)
           Emilio Moro, 09. Negre.  D.O. Ribera del Duero. (18,00 €)
           Pago de los Capellanes , Roble, 11. Negre. D.O. Ribera del Duero. (9,00 €)
         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada