Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dijous, 7 de març del 2013

Galtes de vedella amb gírgoles.

 

Ingredients.

4 galtes de vedella lligades..
½ kg de gírgoles.
2 cebes tallades a trossos.
3 grans d’all.
3 pastanagues
3 tomàquets madurs tallats a quarts.
1 branca d’àpid.
1 porro tallat a rodelles gruixudes.
un manat d’herbes: farigola, llorer, marduix, romaní i julivert.
1 copa de brandi.
Oli i una mica de  llard.
sal i pebre.
brou de vedella o de pollastre.

Elaboració

Renteu les galtes i eixugueu-les i lligueu-les. Salpebreu-les, unteu-les amb llard o oli i poseu-les en un cassola.
Quan estiguin rosses afegiu-hi les cebes, el porro,  els alls i l’àpid tot ben picadet..
Al cap d’una estona hi afegiu el manat d’herbes i els tomàquets pelats i tallats a quadradets.
Quan les verdures estiguin daurades, tireu-hi el brandi i ho deixeu reduir.
 A continuació afegiu el brou i deixeu-ho coure tot junt dues hores a foc mitjà...
Un cop les galtes siguin toves, les retireu i tritureu la salsa amb el túrmix perquè quedi ben fina.  Hi afegiu les gírgoles i les galtes i ho deixeu coure ½ hora més..
I ja per acabar, emplateu les galtes de vedella tallades a filets gruixuts, cobriu-les amb la salsa i poseu-hi els bolets al cantó.

Vi: Terres Negres, 10.  Negre. Espelt Viticultors. D.O. Empordà. (12,75 €)
       Altos de Losada, 08. Negre. Losada Vinos de Finca. D.O. Bierzo . (20,00 €)
       Camins del Priorat, 11. Negre. Álvaro Palacios. D.O. Priorat. (14.00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada