Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dissabte, 30 de març del 2013

Trippa alla Romana.




La tripa s'ha de menjar en el dia de repòs i en bona companyia. És un plat que, com molts altres a Roma, no té molts seguidors entre els nous immigrants a causa del seu  origen "truculent", però n’hi ha prou en provar-lo una vegada per fer amics.
En els restaurants de Testaccio encara s’hi pot trobar  la vella recepta, però si la vols preparar a casa, ho pots fer amb només uns pocs ingredients amb un resultat exel·lent.

Ingredients, (per a 4 persones)

1 kg. tripa de bou cuita.
1 ceba,
bitxo
vi blanc
3 tomàquets,
unes fulles de menta
uns brins de farigola..
sal i pebre.
3 fulles de llorer.
brou
200 gr de rigatone.
50 g. de formatge pecorino ratllat..

Elaboració.

Talleu la tripa a trossos de 6-7 cm i feu-la bullir ½  hora en aigua abundant amb una fulla de llorer.
Peseu oli en una paella fregiu la ceba picada, hi afegiu la tripa,... quan la ceba sigui transparent hi afegiu el vi blanc i deixeu que redueixi...
 A continuació hi afegiu els tomàquets pelats i tallats, amb la sal, el pebre la farigola i la menta...
Hi afegiu el brou i deixeu coure a poc a poc durant ½  hora més fins que el brou redueixi..
Podeu acompanyar la tripa amb rigatone o espaguetis bullits.
A l’hora de servir empolvoreu generosament amb el formatge.

Vins: 
-->Jean Leon Vinya Gigi Chardonnay, 11 . Blanc. D.O. Penedès. (18,45 €
            Les Sorts Blanc, 09. Celler el Masroig. D.O. Montsant. (9,80 €)
            Marques de Murrieta, 07. Negre.  D.O. Rioja. (17,50 €)
            Brunus, 09. Negre. Portal del Montsant. D.O. Monsant. (12,15 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada