Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 6 de març del 2013

Filet de vedella i calçots amb salsa de Roquefort.



Ingredients...

1 tall de filet de vedella de 150 g.
10 calçots.
40 g de formatge Roquefort.
30 g. de mantega.
1 dl. de crema de llet.
1 copeta de whisky.
sal i pebre.

Elaboració...

Poseu els calçots a coure a la brasa.
Poseu una paella al foc amb la mantega, quan estigui fosa hi poseu el formatge Roquefort.  Quan el formatge s’hagi desfet hi afegiu el whisky i deixeu reduir una estoneta... Hi afegiu la crema de llet  i una mica de pebre i ho deixeu coure tot plegat a poc a poc, remenant de tant en tant fins que hagi reduït a la meitat..
Un cop els calçots estan cuits, els peleu i els poseu al plat.
Poseu el filet a la brasa i el rostiu al vostre gust.
Poseu el filet al plat al costat dels calçots i el saleu i l’empebreu..
Cobriu-ho tot plegat amb la salsa de Roquefort..

Vi: Font de la Figuera, 09. Negre. Clos Figueras. D.O. Priorat. (24,00 €)

2 comentaris: