Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 5 de març del 2013

Bacallà confitat amb cigrons i espinacs...

 
Ingredients per a 4 persones.

4 talls de bacallà del morro dessalat
200 g de fulles d'espinacs netes
400 g de cigrons cuits
oli  d'oliva verge de l’Empordà
4 grans d'all
1 ceba de Figueres mitjana
1 pebrot verd
1 fulla de llorer
farigola
½  bitxo
safrà
julivert
pell de taronja seca
vinagre de xerès
1 culleradeta de cansalada a la juliana
1 culleradeta de panses de Corint en remull
1 culleradeta de pinyons
sal
sucre
aigua
  
Elaboració

Per començar, en un cassó amb oli abundant, poseu-hi els grans d'all, el bitxo, el llorer, la farigola i el bacallà i deixeu-ho confitar a foc suau durant uns 10 minuts.
Feu una picada, al morter amb el safrà, un gra d'all laminat, el julivert i l'oli
Per fer el sofregit, poseu la ceba i el pebrot tallats a daus en una cassola amb una mica d'oli. Quan estiguin daurats, afegiu-hi el sucre i deixeu-ho caramel·litzar a foc suau.
A continuació, poseu-hi el vinagre de xerès, el tomàquet pelat i tallat a daus, la farigola i la pell de la taronja, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona.
Després, afegiu-hi la picada, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Tot seguit, afegiu-hi els cigrons, els espinacs  ben nets,  el bacallà confitat i l’aigua, rectifiqueu-ho de sal, i deixeu-ho coure durant uns minuts.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu la cansalada, les panses i els pinyons. Quan estiguin daurats els afegiu a la cassola  ho deixeu coure tot plegat cinc minuts més..


Vins: Atrium Cabernet Sauvignon, 09. Negre. Torres. D.O.Penedés. (9,20 €)
 
           Viña Gravonia, 02. Blanc. Viña Tondonia. D.O. Rioja. (13,00 €)  
            Nelin, 10. Blanc. Clos Mogador. D.O. Priorat. (27,00 €)
         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada