Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dilluns, 11 de març del 2013

Suquet de clavellada.

 

Ingredients

½ kg. de clavellada pelada i neta.
½  kg.  de patates (velles i  de bona qualitat, com les Kennebec)
2 o 3 alls,
1 tomàquet
1 pebrot verd
1 culleradeta de pebre vermell.
julivert
oli d’oliva de l’Empordà.
sal i pebre
aigua o brou de peix
1 tassa d’ allioli

Elaboració

Poseu un bon raig d’oli en una cassola de ferro, hi afegiu els alls tallats a rodanxes i els rossegeu una mica,  a continuació hi poseu el pebrot verd tallat a quadradets i doneu un parell de voltes. Seguidament hi afegiu el tomàquet pelat i tallat a trossets amb un bri de farigola i deixeu sofregir una estoneta..
A continuació poseu-hi les patates pelades i esqueixades a trossos (esberlant-les amb el ganivet i seguint fet pressió, sense tallar; això té la funció de dispersar el midó i lligar la salsa), ho remeneu i hi afegiu el pebre vermell i el julivert pica..
Hi poseu l’aigua o el brou sense que cobreixi les patates i ho deixeu bullir tot plegat 5 minuts...
A continuació hi afegiu la clavellada i hi poseu la sal hi el pebre., i si convé hi poseu una mica més de brou però sense que mai cobreixi el peix...
Poseu-ho a foc  viu, sense tapar, durant 15 minuts.
En el moment d’apagar el foc tireu-hi una cullerada d’allioli tot sacsejant una mica la cassola a fi que es barregi tot plegat.


Vins: Terra Remota Caminito, 11. Rosat.  Terra Remota. D.O. Empordà. (12,00 €)
         Macizo, 11. Blanc. Vins del Massís. D.O. Catalunya. (16,00 €)
         Gaba do Xil Mencia, 11. Negre. Cia. de Vinos Telmo Rodríguez. D.O Valdeorras. (8,75 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada