Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dissabte, 9 de març del 2013

Tords al vi negre amb tagliatelle de pasta fresca..

 
 
Recepta de Pere Kubansky, propietari del Restaurant Kubansky de Sant Antoni de Calonge.

Ingredients per a dues persones:

10 tords plomats i nets.
½ de vi negre bo, un Sàtirs de l'Empordà.
una cabeça d’alls.
oli d’oliva de l’Empordà.
50 g. de greix de pernil de pota negra.
3 rodelles de bitxo.
sal i pebre.

Per fer la pasta fresca.
2 ous.
200 grams de farina.

Elaboració.

Poseu oli abundant a escalfar en una cassola, i acomtinuació afegiu-hi el greix de pernil tallat a tires ben fines..
Quan el greix s’hagi fos, hi afegiu els alls sencers i els fregiu una estoneta..
A continuació hi poseu els tords salats i empebrats i el bitxo,  i els enrossiu una mica...
Quan ja siguin rossos hi afegiu el vi negre i deixeu coure dues hores amb la cassola tapada a foc baix.
Podeu acompanyar el plat amb uns tagliatelle de pasta fresca o amb arròs basmati..

Vins:   Sàtirs negre, 05. Celler Arché Pagés. D.O. Empordà. (9,50 €)
            Lealtanza, 04. Negre. Bodegas Altanza. D.O. Rioja. (15,00 €)
            Tilenus Pagos de Posada, 04. Negre. Bodegas Estefania. D.O. Bierzo. (20.00 €)
            Salmos, 10. Negre. Torres Priorat. D.O. Priorat. (19,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada