Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 26 de desembre del 2012

Bacallà amb mel com el fan els monjos de Poblet.

Añadir leyenda

Aquesta recepta és del Segle XVI. Me la va explicar Fr. Joan Badia, actual cuiner de Poblet.


Ingredients.

8 talls de bacallà de la penca remullat.
1 tasseta de mel
2 pomes Golden,
250 g. d’espinacs.
un grapat de panses i pinyols
farina
aigua
oli d'oliva verge
vinagre

Preparació.

En una paella amb oli fregirem el bacallà passat per farina i el deixarem escórrer sobre paper de cuina.
En un bol posarem un grapat de farina, la mel i aigua. Farem una pasta, per la que passarem els talls de bacallà fregits i ho tornarem a fregir perquè quedin cruixents i daurats.
Acompanyarem el bacallà amb espinacs, panses i pinyons.  O, també el podem acompanyar amb unes rodanxes de poma gratinades amb mel i unes gotes de vinagre. 

Vins.  Amic Clos d’’Agon, 11. Negre. Clos d’’Agon-Mas Gil. (13 €)
          
Dido, 10. Negre. Venus la Universal. D. O. Montsant. (12,80 €)
           Dido Macabeu i Garnatxa, 10. Blanc. Venus la Universal. D. O. Montsant. (14,60 €)
           Bayanus 375, 08. Cava. Agustí Torelló i Mata. D.O. Cava. (9,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada