Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

divendres, 28 de desembre del 2012

Pintada amb salsafins




Aquest plat és una variant de l'ànec amb salsafins, un plat tradicional de la comarca de la Selva...

Ingredients (per a 4 persones)

1 pintada. 
500 gr. de salsafins
2 cebes petites.
2 tomàquets mitjans.
oli d'oliva verge
12 ametlles torrades
all i julivert
el fetge de la pintada
1/2 got de vi ranci.
farina
sal
brou de carn

Elaboració

Tallem la pintada a trossos regulars i la posem a enrossir en una cassola. Quan estigui ben rossa, la traiem i reservem.
A la mateixa cassola fem un sofregit amb la ceba i el tomàquet trinxat i sense peles ni granes. Quan el sofregit ja està fet, hi afegirem una mica d’aigua per desfer-lo.
Seguidament hi posem l’ànec i el cobrim gairebé amb el brou que haurem fet prèviament a part. Ho rectifiquem de sal i mantenim la cassola tapada perquè faci xup-xup. Tot plegat ha de coure una hora estona fins que la pintada estigui tova.
En un morter fem una picada amb all, julivert, ametlles torrades i el fetge de la pintada prèviament fregit. Hi afegim el vi raci, ho desfem  i ho tirem a la cassola deu minuts abans de posar-hi els salsafins.
A banda haurem fet els salsafins. Els netegem i els bullim amb aigua i sal. Quan estiguin quasi cuits, els traiem, els escorrem bé, els enfarinem i els fregim. Els afegim a la cassola i deixem que tot plegat faci xup-xup durant 10 minuts.

Vins: L’Oratori, 10. Negre. Celler Martí Fabra. (7,00 €)
Via Romana, 10. Negre. Via Romana Agedas e Viñedos. D.O. Ribeira Sacra. (6,75 €)
Marqués de Vargas, 07. Negre. Grupo Vinícola Marqués de Vargas. D.O. Rioja. (18 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada