Recepta de la Mª Antònia Vila..
Ingredients.
un pollastre de pagès
un manat (petit) de dragonet (estragó)
3 llimones confitades
una cullerada sopera de mel de l'Empordà.
flor de sal
pebre
Elaboració.
1 . Unes hores abans de posar-lo a coure,
fiqueu el manat de dragonet a l'interior del pollastre, saleu.
2 . Abans de posar-lo al forn, partiu una
llimona confitada en quatre trossos i fiqueu-los dins el pollastre. Unteu el
pollastre amb la mel i escampeu una mica de pebre no massa fi per sobre i també
tres polsims de flor de sal.
Poseu el pollastre en una plata pel forn i
afegiu-hi les dues llimones senceres restants.
3 . Fiqueu la plata al forn en fred,
enceneu-lo a 200°. Al cap d'un quart, el pollastre agafa un color marronós,
afegiu-hi 1 dl d'aigua (al final, farà una salsa lleugera, poc greixosa).
Deixeu coure 20 minuts i abaixeu la temperatura a 160° i continueu la cocció 40
minuts més, girant el pollastre dues o tres vegades.
Serviu el pollastre sencer acompanyat, si
voleu, de patates amb pela ben netes, tallades en quatre pel llarg que fareu
coure al forn, en una plata a part, mitja hora després d'haver-hi posat el
pollastre. Un cop cuites, poseu una mica de mantega, sal i julivert trinxat
(poc) pel damunt i tot seguit a taula !
A mi, que m'agrada molt l'associació
mel-llimona, aquest pollastre tan senzill de fer em sembla un plat deliciós. Us
el recomano de veritat.
Com es fan les llimones confitades...
Com es fan les llimones confitades...
Es preparen simplement fent uns talls a la
llimona de forma longitudinal, però sense arribar a tallar-la del tot. Omplim
amb sal el seu interior (veieu la foto) i les posem dins un pot
hermètic.
Omplim amb suc de llimona (una llimona feta
suc per a cada dues a confitar) i aigua. Omplir bé tot el pot i és important
que les llimones estiguin ben submergides en el liquid, per això s'ha d'omplir
bé de llimones el pot per a que entre elles facin presió i estiguin totalment
submergides.
Entre un mes i dos mesos de repòs i la les indrem a punt. Son una combinació
guanyadora amb el pollastre. Alerta però, quan els afegim als guisats no ens
caldrà posar-hi sal perquè aquestes llimones ja en 'beuen' molta i ens la deixen
anar durant la cocció.
Vi: Cercium 09. Negre. Mas Llunes, Vinyes i
Cellers. (5,75 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada