Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

divendres, 28 de desembre del 2012

Pollastre rostit amb mel i llimones confitades.


Recepta de la Mª Antònia Vila..

Ingredients.

un pollastre de pagès

un manat (petit) de dragonet (estragó)

3 llimones confitades

una cullerada sopera de mel de l'Empordà.

flor de sal
pebre

Elaboració.

1 . Unes hores abans de posar-lo a coure, fiqueu el manat de dragonet a l'interior del pollastre, saleu.
2 . Abans de posar-lo al forn, partiu una llimona confitada en quatre trossos i fiqueu-los dins el pollastre. Unteu el pollastre amb la mel i escampeu una mica de pebre no massa fi per sobre i també tres polsims de flor de sal.
Poseu el pollastre en una plata pel forn i afegiu-hi les dues llimones senceres restants.
3 . Fiqueu la plata al forn en fred, enceneu-lo a 200°. Al cap d'un quart, el pollastre agafa un color marronós, afegiu-hi 1 dl d'aigua (al final, farà una salsa lleugera, poc greixosa). Deixeu coure 20 minuts i abaixeu la temperatura a 160° i continueu la cocció 40 minuts més, girant el pollastre dues o tres vegades.

Serviu el pollastre sencer acompanyat, si voleu, de patates amb pela ben netes, tallades en quatre pel llarg que fareu coure al forn, en una plata a part, mitja hora després d'haver-hi posat el pollastre. Un cop cuites, poseu una mica de mantega, sal i julivert trinxat (poc) pel damunt i tot seguit a taula !

A mi, que m'agrada molt l'associació mel-llimona, aquest pollastre tan senzill de fer em sembla un plat deliciós. Us el recomano de veritat.

Com es fan les llimones confitades...

 

 Es preparen simplement fent uns talls a la llimona de forma longitudinal, però sense arribar a tallar-la del tot. Omplim amb sal el seu interior (veieu la foto) i les posem dins un pot hermètic.
 Omplim amb suc de llimona (una llimona feta suc per a cada dues a confitar) i aigua. Omplir bé tot el pot i és important que les llimones estiguin ben submergides en el liquid, per això s'ha d'omplir bé de llimones el pot per a que entre elles facin presió i estiguin totalment submergides.
Entre un mes i dos mesos de repòs i la les indrem a punt.  Son una combinació guanyadora amb el pollastre. Alerta però, quan els afegim als guisats no ens caldrà posar-hi sal perquè aquestes llimones ja en 'beuen' molta i ens la deixen anar durant la cocció.

Vi: Cercium 09. Negre. Mas Llunes, Vinyes i Cellers.  (5,75 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada