Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 26 de desembre del 2012

Arròs de rap amb palurdes i musclos de roca.



 
Ingredients (per a 4 persones)

1 rap sencer d’1 kg.
1⁄2 kg de palurdes.
1⁄2 kg de musclos de roca.
400 g. d’arròs carnaroli o bomba.
1 ceba de Figueres grossa.
1 tomàquet mitjanet.
1 cabeça d’alls.
uns brins de safrà.
julivert abundant
oli d’oliva verge.
sal i pebre.

Elaboració.

Netegem el rap, i posem el cap i les espines a bullir amb aigua, per fer un fumet.
Tallem els filets del rap a rodanxes fines i els reservem.
Pelem el alls i els tallem a rodanxes fines.
Pelem la ceba i la tallem a trossets petits,,
Posem oli a la paella i quan és calent, hi afegim les rodanxes d’all. Quan comencen a agafar color hi afegim la ceba, i deixem que es sofregeixi a poc a poc, sense que es cremi.
A continuació hi afegim la tomata pelada i picadeta. Quan la tomata està sofregida hi afegim els brins de safrà.
Quan tenim el sofregit fet, hi afegim els tallets de rap que haurem salat i empebrat. Quan el rap hagi deixat anar el suc hi afegim l’arròs i ho remenen perquè s’impregni del sofregit. Aboquem el fumet bullent a la paella i ho remenen. (Dos volums de fumet per cada volum d’arròs)
Posem el foc al màxim i quan bull hi afegim les palurdes i els musclos...
L’arròs ha de bullir 10 minuts a foc fort i 3 minuts a foc mitjà.
Quan falten cinc minuts per acabar de coure i afegim abundat julivert picat.
El tastem i rectifiquem de sal.
Un cop cuit l’arròs, el tapem amb paper d’alumini i el deixem reposar cinc minuts més.

Vins:  Mareny, 11. Blanc. Espelt Viticultors. D.O. Empordà. (6,65 €)
           Jose Pariente, 10. Blanc. Verdejo. D.O. Rueda. (14,00 €)
           Belondrade y Lurton, 10. Blanc. Verdejo. D.O. Rueda. (23,00 €)
           Jean Leon Petit Chardonnay, 11. Blanc. D.O. Penedès. (11,00 €)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada