Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 26 de desembre del 2012

Bacallà a l'all traginer.



Ingredients (per a 4 persones)

800 gr. de bacallà del morro.
1/2 got d’oli d’oliva verge
1 ceba de Figueres mitjana,
1 tomàquet de la pera gros..
5 o 6 grans d’all.
1 llauna de pebrots del “piquillo” escalivats.- 4 patates "monalisa" mitjanes.
uns brins de farigola.

Elaboració.

En una cassola poseu l’oli a escalfar. Quan estigui calent, tireu la ceba picada molt fina i els alls tallats a rodanxes fines.
Es fregeixen a foc molt lent sense que es daurin (uns 10 minuts).
A continuació hi poseu el tomàquet pelat i tallat a daus petit, amb els brins de farigola per matar l’acidesa... Deixeu fer 5 minuts més..
Mentrestant, escorreu molt bé la llauna de pebrots i doneu-li unes voltes en una paella amb dues cullerades d’oli; reserveu-los apart.Peleu les patates, talleu-les a rodanxes de 1/2 cm. degruisx i les fregiu a la paella, reserveu-les a part.
A continuació, s’afegeix a la cassola el bacallà (amb la pell) i es va sacsejant contínuament el recipient durant 10 minuts, perquè la pell deixi anar la gelatina. Tot seguit hi tireu dins la cassola els pebrots.
Es barreja tot molt bé i es deixa coent a foc molt lent durant 10 minuts més, sacsejant de tant en tant la cassola.A l'hora de servir, acompayeu el bacallà amb les patates fegides..

Vi: Cap de Creus Corall 11. Negre. Joan Sardà.  (6.95 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada