Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 26 de desembre del 2012

Rostit de Nadal amb parmentier.


Aquesta recepta me la va ensenyar la Catalina, la meva mare...

Ingredients...

1 pollastre de pagès de 3 kg..
6 botifarres de carn cua de porc duroc.
3 cabeces d’alls.
una copa de conyac.
dues fulles de llorer  i uns brins de farigola..
sal i pebre.
2 tomàquets madurs.
oli d’oliva verge.

Pel parmentier..

½ kg. de patates kennebec, 
mantega, 
crema de llet, 
sal i pebre.

Elaboració..

En una paella amb oli es fregeixen les botifarres i es reserven..
En la mateixa paella es fregeix el pollastre tallat a trossos petits salat i empebrat....
Un cop fregits els talls de pollastre es posen en un cassola de ferro amb l'oli amb que els hem fregit
A la cassola s’hi afegeixen les tres cabeces d’alls senceres, el llorer i la farigola i es remena ben remenat...
A continuació s'hi posa la copa de conyac i es tapa la cassola...
Es posa a rostir a foc suau i es va remenant de tant en tant....
A cap d’una hora i mitja s’hi afegeixen les botifarres  i els tomàquets rallats....
Es remena ben remenat i es deixa rostir una hora més, (sempre a foc suau)..
Si veieu que el rostit queda sec, hi podeu afegir una mica d’aigua...

Per fer el parmentier es bullen les patates amb aigua amb sal, un cop bullides, s’aixafen amb una forquilla i s’hi afegeix la crema de llet, la mantega i una mica de pebre, i es barreja tot plegat fins obtenir una pasta homogènia..

Vi. Finca malaveïna, 09. Negre. Castell de Peralada. (19.00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada