Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 28 de maig del 2013

Arròs amb calamarsons i alls tendres.


(Recepta de Les 7 Portes.)

Ingredients per a 6 persones..

500 g de calamarsons         
600 g d’arròs
2 manats d'alls tendres       
8 tomàquets madurs,
oli d’oliva.
3 nyores
3 dents d’all
4 carxofes.
3 kg de peix de roca per fer el brou.
uns brins de safrà
sal 

Elaboració.

Posarem oli en una cassola de vores altes i hi fregirem les dents d'all i les nyores seques, procurant que no es cremin. Un cop ho tinguem tot daurat, ho passarem pel morter i ho reservarem.
Sofregirem els tomàquets, pelats i tallats finíssimament o ratllats, en el mateix oli. Ho harem a poc a poc. Després incorporarem a la cassola ei peix per fer el caldo, ben rentat. El cobrirem amb l'aigua necessària perquè ens surti prou caldo per mullar sis racions d'arròs. El caldo podrà bullir aproximadament una mitja hora. A mitja cocció hi afegirem la picada de nyores i alls. En acabat, el reservarem.
Posarem la resta de l'oli en una paella a ple foc i hi saltarem els calamarsons, dels quals n'haurem extret la conquilla que tenen a l'interior, perquè faria nosa a l’hora de menjar-los. Un cop saltats els retirarem del foc i els reservarem.
Aprofitarem el mateix oli per ofegar els alls tendres, és a dir, la part més blanca i tendra, que haurem tallat a rodanxes petites. Quan comencin a daurar-se, hi afegirem l'arròs i l'anirem remenant perquè s'ofegui amb els alls. A continuació hi incorporarem els calamarsons reservats i les carxofes talla des ben fines i mullarem immediatament la barreja amb el brou en plena ebullició, sempre en doble quantitat que l'arròs, i fins i tot una mica més.
Picarem el safrà al morter, el deixatarem amb una mica de brou i l’afegirem a l'arròs, juntament amb la sal corresponent. 
Deixarem que cogui tot a ple foc uns 10 minuts i a continuació introduirem la cassola al forn perquè s’acabi de fer l'arròs. Si no tenim forn, ho deixarem coure a foc lent uns 7 minuts. En acabat, traurem la cassola del foc, la deixarem reposar un moment i servirem el plat. 

Vins: Hiriart Lágrima, 11, Rosat. Bodegas Hiriart. (6,00 €)
          Jean-Claude Boisset , 08. Bourgogne Chardonnay (15,00 €)
          Gran Claustro, 08. Cava. Castell de Peralada. (16,00 €)
          Edetana, 09. Negre. Edetària. (12,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada