Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

diumenge, 5 de maig del 2013

Cargols com els feia la Catalina...



La Catalina era la meva mare, i quan no feia els cargols a la llauna, els feia d’aquesta manera...

 Ingredients: (per a 2-3 persones)

½ kg de cargols
2 cebes de figueres gosses.
3 tomates grosses.
300 gr. de pernil dolç tallat gruixut a daus
sal i pebre.
llorer, farigola i romaní..
mig got de vi blanc sec
oli d'oliva verge extra

Preparació:

Renteu els cargols, poseu-los a bullir amb aigua freda per “enganyar-los” amb llorer, farigola i romaní.. Amb ½ hora de cocció n’hi haurà prou.
En una cassola amb un bon raig d'oli,  es  posa a sofregir la ceba tallada a quadrats grossets. Al cap ‘una estona hi afegim el pernil dolç i fem un gira-i-tomba..
Seguidament hi afegim els tomàquets pelats i tallats a quadradets, amb la sal, el pebre i una mica de farigola..
Sofregim una estoneta i hi posem els cargols que ja haurem cuit i colat...
Tapem i deixem coure 20 minuts a foc mitjà..

Vi: Serrasagué, 07.  Negre. Celler Marià Pagès. D.O. Empordà. (8,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada