Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

diumenge, 12 de maig del 2013

Macarrons de l'Hispania.



Ingredients per a 6 persones.

1 kg de macarrons
1 fulla de llorer
100 g de carn magra de porc
1 botifarra
100 g de carn de vedella
100 g de cansalada viada
1/2 ceba picada
400 g de tomàquets madurs
1 cullerada de salsa espanyola
sal i pebre blanc
una mica de nou moscada
una mica de crema de llet
formatge parmesà
mantega i oli

Per a la salsa espanyola:

100 g de pastanaga
100 g de ceba
30 g de mantega
oli
20 g de farina
1 gra d'all
1 ramet de llorer, farigola i julivert
1 cullerada de tomàquet concentrat 
½ l de brou.

Elaboració.

S'escalfa oli i s'hi fregeixen la carn de vedella, la de porc, la cansalada viada i la botifarra, tot plegat ben picat. Quan comenci a posar-se ros, s'hi afegeix la ceba picada i es deixa sofregir lentament fins que quedi ben daurat.
Llavors s'hi posen els tomàquets sense llavors ni pell i es deixa que redueixi una mica abans d'afegir-hi una cullerada de salsa espanyola i un raig de crema de llet. S'assaona amb sal, pebre blanc i una mica de noumoscada.
A banda, i mentre es fa el sofregit, es bullen els macarrons amb el llorer en una olla gran. No han de quedar tous, sinó al dente, ja que hauran de coure una mica més al forn. Es colen i es reserven.
S'incorporen després a la carn, ben escorreguts i barrejant-los amb molta cura. Tot seguit es disposen en una safata resistent al forn, s'empolvoren amb formatge parmesà de qualitat i trossets de mantega. Es gratinen al forn fins que la superfície sigui lleugerament daurada.
  
Elaboració de la salsa espanyola.
Se sofregeixen amb la mantega i una mica d'oli, la ceba i la pastanaga, en una olla de fons gruixut. Quan la ceba és daurada, s'hi afegeix la farina, es remena i es deixa coure una mica. Després s'hi posen el brou, l'all picat, el tomàquet i el ramet de llorer, farigola i julivert. Es tapa i es cou durant 30 minuts. En acabat es desgreixa i es cola.

Vi. Floresta Negre, 11. Pere Guardiola. D.O. Empordà. (3,90 €)
      Sela, 10, Negre. Bodegas Roda, D.O. Rioja. (15,00 €)
      Viña Gravonia, 02. Blanc. Viña Tondonia. D.O. Rioja. (13,00 €)
      Marlanda Blanc, 11. Viticultors del Priorat.  (11,50 €)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada