Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

divendres, 3 de maig del 2013

Pebrots del “piquillo” farcits de brandada de bacallà.




Ingredients:

400 gr. de  bacallà dessalat
20 pebrots del “piquillo” de llauna.
1 ceba petita.
20 cl. de crema de llet
30 cl. d’oli d’oliva.
3 grans d’all
1  patata
sal i pebre.
llorer

Elaboració.


Per fer la brandada.
Peleu la patata i coeu-la en un cassó amb aigua, sal i la fulla de llorer..
Quan sigui cuita hi afegíeu el bacallà i el deixeu coure 3 minuts. Escorreu-ho tot.
Peleu els alls i talleu-los a rodanxes fines. Confiteu-los  amb l'oli d'oliva a 90 º durant 15 minuts. Reserveu els alls i conserveu l'oli.
Tritureu el bacallà i la patata amb la batedora.
Afegiu-hi l'oli confitat i la crema de llet, de mica en mica i sense deixar de batre, fins a obtenir una crema molt fina. Salpebreu-la i deixeu-la refredar.

Per fer la salsa:
Sofregiu en una paella amb oli, la ceba picolada i el alls que heu confitat.
Afegiu-hi  tres o quatre pebrots picats al sofregit, donu unes voltes i hi tireu una mica d’aigua de bullir el bacallà.
Deixeu reduir uns cinc minuts i hi afegiu una mica de crema de llet..
El sofregit ens ha dut uns vint minuts d'elaboració, ara és l'hora de triturar el resultat.
Farciu els pebrots amb la brandada i poseu-los en una plata i hi tireu la salsa de pebrot per sobre.
Poseu la plata 10 minuts al forn per escalfar el guisat.

Vins:  Joan Sardà Cabernet Sauvignon. Rosat. D.O Penedès. (6,80 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada