Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dissabte, 18 de maig del 2013

Carxofes arrebossades, pessigolles per al plaer.



Aquesta recepta l'he apresa del meu bon amic i eminent gastrònom,  Jaume Fàbrega.

Ingredients

4 carxofes
2 ous
farina
sal
oli

Elaboració

Netegeu les carxofes, talleu-les a quarts o a làmines. Passeu-les per una pasta de farina i ou i fregiu-les en oli abundant. Poseu-les en una plata amb paper absorbent. Serviu-ho immediatament.

Notes

Per evitar que s’ennegreixin les carxofes, s’hi posa suc de llimona; si les hi manteniu marinant durant una hora es tornaran blanques. 

També es poden bullir prèviament, i després passar per farina i ou.
També són molt bones fregides o saltades en cru (per immersió o a la planxa) sense ni ou ni farina, acompanyades, opcionalment, amb all o all i julivert picat.
Si es vol una pasta més estufada, s’hi pot afegir un raig de cervesa o sifó, o bé llevat.
El mateix procediment se segueix amb carabassó i albergínia (tallats a rodelles), coliflor (prèviament bullida), bròquil, etc.
Igualment aquestes verdures es poden fer només passades per farina, o bé passades per pa ratllat o sense res, amb poc oli-o amb oli abundant, segons la textura que es vulgui. Un bon prolegomen o acompanyament eròtic, com unes pessigolles excitants fetes en el moment just!.

http://diarigran.cat/2013/05/carxofes-arrebossades-pessigolles-per-al-plaer/

3 comentaris:

  1. Es que en JAume es un gran mestre...
    Quan puguis pasa pel meu blog a recollir uns quants premis.
    http://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2013/05/tanda-de-premis.html
    Salut!!!
    Lourdes

    ResponElimina
  2. Gràcies pels premis Núri.....
    Tot un honor per a mi...
    Salvi...

    ResponElimina
  3. Bon producte i bona recepta, a casa nostra tenim la sort de gaudir de les carxofes en molts punts El Prat, Amposta, Benicarlo, Riudoms, tenim sort i tenim cuina

    Salut

    Manel

    ResponElimina