Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 29 de maig del 2013

Estofat de pèsols i carxofes amb bacallà.



Ingredients per a 2 persones.

200 g. de pèsols frescos (sense tavella) de Llavaneres.
3 carxofes.
400 g. de bacallà dessalat.
1 tomàquets ratllats.
3 alls tendres
½ ceba de Figueres.
½  branca d'api
un bri de menta.
brou fet amb les tavelles dels pèsols.
½  got vi blanc
oli d'oliva
dos rodanxetes de bitxo.
sal

Elaboració.

En una cassola amb un bon raig  d'oli  fregim el bacallà enfarinat i  el reservem..
A continuació afegim la verdura picadeta i deixem que es sofregeixi tot plegat.
Un cop la verdura sigui daurada afegirem el vi blanc i ho deixarem reduir 5 minuts.
A continuació afegirem el tomàquet pelat i tallat a daus petits i el deixarem sofregir uns 10 minutets a foc baix amb un polsim de farigola per matar l’acidesa.
Seguidament, incorporem els pèsols i les carxofes tallades a octaus, el bri de menta i el bitxo.
Afegirem suficient brou fet amb les tavelles dels pèsols per cobrir-ho tot plegat.
Ho salem i ho deixarem coure uns 15  minuts a foc mitjà. A continuació  hi afegim el bacallàà i ho deixem coure 15 minuts més.
Quan falten 5 minuts tastem i rectifiquem de sal.

Vins:  Románico, 10. Negre. Teso la Monja. D. O. Toro. (6,75 €)            
             Coronas, 11. Negre. Torres. D.O. Catalunya. (5,55 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada